کد خبر: 1367504
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۵ - ۰۵:۴۰
پیشگامی نصف جهان در امنیت غذایی کشور  به‌رغم تداوم خشکسالی‌های شـــدیـــد و محدودیت‌های اقلیمی در استان اصفهان، تولیدکنندگان حوزه گوشت قرمز، مرغ، تخم‌مرغ و لبنیات با به کارگیری فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان، گام‌های بلندی در مسیر خودکفایی و توسعه صادرات برداشته‌اند
محمدرضا سوری 

جوان آنلاین: به‌رغم تداوم خشکسالی‌های شـــدیـــد و محدودیت‌های اقلیمی در استان اصفهان، تولیدکنندگان حوزه گوشت قرمز، مرغ، تخم‌مرغ و لبنیات با به کارگیری فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان، گام‌های بلندی در مسیر خودکفایی و توسعه صادرات برداشته‌اند. این جهش تولید در فلات مرکزی ایران، نه تنها نیاز‌های داخلی استان را به طور کامل پوشش داده، بلکه اصفهان را به یکی از ارکان اصلی ذخیره‌سازی استراتژیک موادغذایی در کشور و صادرکننده فعال این محصولات تبدیل کرده است. دستاوردی که معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز با تأیید مازاد تولید یک سال اخیر و روند مستمر صادرات آن، این استان را به عنوان الگویی موفق برای سایر مناطق نیمه‌خشک معرفی می‌کند. 
 
موضوع امنیت غذایی همواره به عنوان یکی از پایه‌های اصلی پایداری ملی مطرح بوده است؛ مقوله‌ای حیاتی که اهمیت آن در شرایط عادی ویژه و در دوران بحران‌های بین‌المللی یا اقتصادی دوچندان می‌شود. در این میان، استان اصفهان به دلیل قرار گرفتن در منطقه‌ای گرم و خشک و مواجهه با چالش‌های جدی کم‌آبی، توانسته است با تکیه بر مدیریت هوشمند و تجهیز مرغداری‌ها و دامداری‌ها به ابزار‌های مدرن، نه‌تنها ثبات بازار خود را حفظ کند، بلکه سرریز تولیدات باکیفیت خود را به سایر استان‌ها و بازار‌های بین‌المللی روانه سازد و کارنامه موفقی از تاب‌آوری اقتصادی ارائه دهد. 

 پیشتازی در تولید مرغ
بررسی آمار‌های بخش طیور نشان می‌دهد که این استان با بهره‌گیری از هزار و ۸۵۰ واحد مرغداری گوشتی فعال با ظرفیت جوجه‌ریزی ۶ میلیون قطعه در هر دوره دو ماهه، سالانه افزون بر ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ، بوقلمون و بلدرچین روانه بازار می‌کند. همچنین کسب رتبه نخست کشور با تولید سالانه ۲۱۰ هزار تن تخم‌مرغ، رقمی معادل سه برابر نیاز داخلی استان، جایگاه راهبردی اصفهان را تثبیت کرده است. 
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی اصفهان با تأیید این پایداری خاطرنشان کرد: «در اسفند گذشته با ورود به فضای جنگ، تولیدات به حدی بود که نه با کمبود کالا مواجه شدیم و نه افزایش قیمت داشتیم و در بسیاری از مقاطع حتی با مازاد تولید روبه‌رو بودیم که تلاش کردیم این مازاد خریداری و ذخیره شود.»
حسین ایراندوست همچنین با اشاره به روند جوجه‌ریزی سه ماهه نخست امسال افزود: «فاصله معناداری بین تولید و جذب بازار وجود داشت و هر شب با مازاد مرغ زنده مواجه بودیم؛ بنابراین از کشتارگاه‌ها درخواست شد تا با جذب بیشتر و ارسال گوشت مرغ به سایر استان‌ها، ارزش افزوده این محصول را در استان حفظ کنند.»

 اقتدار در دامپروری صنعتی
توانمندی‌های این استان در حوزه دامپروری نیز نمود بارزی دارد، به طوری که اصفهان با تولید سالانه بالغ بر ۷۵ هزار تن گوشت قرمز، دومین تولیدکننده بزرگ این محصول در سطح کشور به شمار می‌رود و هم‌اکنون در بخش دام سنگین با مازاد تولید مواجه است. 
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان با اشاره به ساختار این بخش توضیح داد: «در استان ۲هزار و ۱۰۰ واحد دامداری صنعتی و نیمه‌صنعتی و ۲۱ هزار دامداری روستایی وجود دارد که در مجموع حدود ۵۷۰ هزار رأس گاو و گوساله در آنها نگهداری شده و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار رأس دام سبک نیز تعلیف می‌شوند.»
این زیرساخت عظیم در کنار تلاش شبانه‌روزی دامداران و بهره‌گیری از آخرین یافته‌های علمی سبب شده تا اصفهان با تولید روزانه بیش از ۶ هزار تن شیر خام، رتبه اول تولید شیر کشور را با اقتدار به خود اختصاص دهد.

برچسب ها: امنیت غذایی ، گوشت ، مرغ
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار